CKE Cáfe in Café Berlage: Sandra van Gerwen en Juliette Hernandez

Een laagdrempelig podium voor alle amateurkunstenaars in Eindhoven: CKE startte op 22 april j.l. het CKE Café in Café Berlage. Diverse amateurzangers en -zangeressen, zowel leerlingen van CKE als andere amateurkunstenaars, betraden het podium.

Vanwege de zomermaanden zal er niet meteen een vervolg komen. Er zijn dan tal van grote buitenevenementen en veel mensen gaan op vakantie. Bij Berlage gaat de tuin open waardoor het podium in de looproute komt te liggen – dat wordt te onrustig voor de performers. Maar medio september pakken ze de draad weer op. Wat er dan op het programma staat weten ze nog niet, maar het hoeft niet per se muziek te zijn. Te denken valt bijvoorbeeld aan cabaret of andere vormen van kleinkunst. Het initiatief voor het CKE Café is voortgekomen uit discussies over duurzaam innoveren.

In SPAM! praten we met Sandra van Gerwen, die vanuit de het CKE betrokken is bij de organisatie. Ze vertelt over de achtergronten van het project, de lessen van 22 april en de toekomst.

De redactie liet haar kans niet voorbij gaan om alvast één jong talent aan u voor te stellen: Juliette Hernandes. Ze is 13 en zingt de sterren van de hemel. Ze zingt een liedje met onze eigen SPAM! Band o.l.v. Matthijs van de Ven.

 

Meer informatie:
www.hallo040.nl
www.cke.nl